Wojtek Lisicki


Lost Horizon


1. Vad sysslar du och Lost Horizon med just nu?

Just nu så tar bandet lugnt av olika anledningar. Det behövdes verkligen efter all extremt jobb som är lagt. Lost Horizon vilar helt enkelt. Det gäller dock inte mig. Jag är totalt upptagen med att spela in andra plattan med mitt förra band (definitivt inget för melodisk metal fantaster). Jag har därmed inte nåt liv just nu, fast det har jag aldrig...


2. Bästa respektive sämsta minne med Lost Horizon?

Bästa är absolut vårt allra första officiella gig som ägde rum i Paris på en maximalt modern opera inför 2000 gapande personer som aldrig hört oss, men för vilka det räckte att få se oss komma ut med målningar och total metalåska allmänt utstrålande.

Det sämsta... hmmm, att vi inte hade nån turné 2001. Det suger utomjordiskt!


3. Vem skulle du helst av allt vilja se som gästartist på en Lost Horizon spelning?

Har aldrig tänkt tanken ens. Hm, tror inte att jag kan ens nu komma på nån. Faktum är att jag bryr mig inte nåt speciellt om gitarrister, inte ens om gitarr. Det är bara ett instrument jag kan bäst. För mig som kompositör är alla instrumenten lika underbara.


4. Vilken låt från Awakening The World är du mest stolt över?

Det lär låta standard men jag är stolt över alla låtar lika mycket. Alla har fått samma dos av engagemang, känslor, tid... Förutom några detaljer, så är alla kompositioner så perfekta de kunde bli enligt vårt tycke.


5. Vilken var den första, och senaste, skivan som du köpte?

Den första skivan som jag köpte alldeles själv var Judas Priests "Stained Class" och den senaste var splitten med Enslaved och Emperor som inte längre finns att få tag i. Det sistnämnda genererade en levitation av obeskrivlig lycka mitt i skivaffären!


6. Vilka grupper/artister är dina största förebilder?

Denna frågan kan inte bli besvarad i denna intervju i och med att då skulle det ta flera A4. Därför hänvisar jag till våran booklet på "Awakening The World" eller våran site där allt är specificerat.


7. Vilka är dina 5 favoritskivor?

Extremt svår fråga, men jag får väl gå efter vad som alltid väcker samma känslor av obeskrivligt välbehag hos mig. Dessa är:

Morbid Angel - "Blessed Are The Sick"
Joe Taffola "Out Of The Sun"
Unreal (dataspel) sountrack
Mercyful Fate - "Don't Break The Oath"
Manowar - "Hail To England"


8. Vad är det du minns bäst från inspelningarna av Awakening The World?

Jag minns obeskrivliga plågor, stress och ångest. De saker jag inte minns har jag förträngt till det undermedvetna som ändå kraftigt spökar och projicerar misär under andra skepnader varje dag. Rent fysiskt känner jag fortfarande av utbrändheten.


9. Vilka är Lost Horizon´s framtidsplaner?

I januari har vi en del spelningar. Vi skulle ha spelat med Judas Priest i England, men det låg lite fel i tiden så det blev inte av. Just nu håller vi på och letar efter en manager. Vi har kommit till den punkten att det inte längre är möjligt att klara sig utan en. I mars börjar gehennas personifiering nummer två, dvs. andra plattans maskineri sätter igång. Det kommer att kosta oss ännu en stor del av våra själ, men så blir det när man tar sin konst på stort allvar.


10. Har du någon hälsning till era fans?

Håll er uppdaterade på våran sida. Just nu händer inte så mycket, men snart börjar det rulla igen ordentligt! Vi ses på gigen, förvänta er en metal-tornado!Lost Horizon - Official website


< Tillbaka